Bavo Dhooge

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bavo Dhooge

Bavo Dhooge is schrijver.

over Bavo Dhooge

Bavo Dhooge (*Gent, 1973) studeerde af als filmregisseur aan de KASK en schreef meer dan 100 boeken. Hij is de meest gelauwerde misdaadschrijver van Vlaanderen en schreef meer dan dertig thrillers. Hij kreeg drie jaar op rij de volle vijf sterren in de VN Thrillergids. Zijn thriller Stand-In werd verkozen tot de Third Best Crime Novel of All Time tijdens de Maand van het Spannende Boek. Daarnaast schreef hij een vijfentwintigtal autobiografische en literaire romans, en een vijfendertigtal jeugd- en kinderboeken. De prestigieuze Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster gaf Styx uit, de fantasythriller die in 2022 door Eyeworks zal worden verfilmd. De professionele Amerikaanse vertaling van Santa Monica (winnaar Hercule Poirotprijs) is klaar. De populaire jeugdreeks over spion Don Kameleon werd vertaald in Zuid-Afrika. Recent heeft hij ook de rechten verkocht van Stalen Kaken (biografie John Massis) aan A Team Productions (de makers van Patser). Momenteel werkt hij aan twee eigen scenarioprojecten, waaronder Staat van verderf, een historische thriller over de ontmaskering van Leopold II in Congo dat ook in boekvorm zal verschijnen.

bijdragen (bij de Stichting Fantastische Vertellingen)

2015
Stalker in Fantastische Vertellingen-36 (december 2015)
Stilte in een schreeuwlandschap in Tjonge-8 (november 2015)
Shampoo (kort verhaal) in Ganymedes-15 (augustus 2015)
Sluit me alsjeblieft eens op in je geheugen, alsjeblieft? (kort verhaal) in Fantastische Vertellingen-33 (februari 2015)

prijzen

Winnaar van onder andere de Schaduwprijs, de Hercule Poirotprijs (2 nominaties) en de Diamanten Kogel (3 nominaties). Hij werd twee keer genomineerd voor de Gouden Strop.