Bonobo Sapiens

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in 2007 als onderdeel van haar Rare Boekjes-reeks (nummer 23) de novelle Bonobo Sapiens uit, geschreven door Frank Roger.

cover van Bonobo Sapiens

In 2015 werd het boekje herdrukt, waarbij het ook inhoudelijk en inzake het omslagontwerp is gereviseerd.

Frank Roger toont ons in dit fascinerende epos hoezeer de mensheid feitelijk steeds verder afdwaalde en vervreemdde van haar oorsprong. En waartoe dat zomaar zou kunnen leiden.
Hetgeen in deze novelle plaatsvindt, zodra een experiment met een groepje bonobo apen enigszins uit de hand loopt en hoe zich een bizarre wending van het lot voltrekt, laat zich lezen als het volstrekt geloofwaardige scenario van onze nakende ontwikkeling.
Juist doordat dit zo natuurlijk overkomt, verontrust het geschetste des te meer: Het lijkt erop alsof het vanaf morgen allemaal echt, precies zo, zou kunnen plaatsvinden!
Een bewonderenswaardige toevoeging aan het oeuvre van deze auteur, die ook tot ver buiten ons Nederlandse taalgebied publiceert.

Het pocketboek is voorzien van een geïllustreerde biografie en bibliografie van Frank Roger.

Het omslagontwerp is gemaakt door Ingrid Heit op basis van een illustratie van Tais Teng. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.


Bonobo Sapiens; Frank Roger; 2007; ISBN 978-90-78499-06-0; 179 blz.; omslagillustratie Tais Teng; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; pocketboek