De kat in het donker

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in 2012 als onderdeel van haar Rare Boekjes-reeks (nummer 28) de novelle De kat in het donker uit, van de hand van Vincent van der Linden.

cover van De kat in het donker/i>
In de tweede helft van de jaren tachtig speelden zich op verschillende plaatsen in Nederland en omstreken duistere gebeurtenissen af, waarvan de mysterieuze strekking tot heden onopgelost is gebleven. De samensteller van dit Rare Boekje heeft een uitgebreide zoektocht en literatuurstudie verricht inzake deze zogenoemde Affaire Wintner en hij deed daarbij maatschappelijk verontrustende ontdekkingen. De bijeenzameling die u thans in handen heeft zal u niet alleen maar vergasten op een aantal sensationele publicaties, maar bovenal bovengemiddeld schokken. De rollen van Wintner, Prick van Zwavel, Kuypers, Meisner, Rinske en de misstanden die zich bij enkele periodieken en de padvinderij voltrokken passeren onverhuld de revue.

Het pocketboek is voorzien van een geïllustreerde biografie, geschreven door Jeroen Kuypers. Daarnaast voorzag de auteur zelf in zijn eigen, gedetailleerde en volledige bibliografie.

De omslagillustratie en het daarop gebaseerde omslagontwerp is gemaakt door Ingrid Heit. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.


De kat in het donker; door Vincent van der Linden; omslagillustratie Ingrid Heit; september 2012; ISBN 978-90-78499-14-5; Rare Boekjes-reeks-28; 123 blz.; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; pocketboek