Debby Willems

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Debby Willems

Debby Willems is schrijver.

over Debby Willems

De Brabantse auteur Debby Willems schrijft voornamelijk korte verhalen en heeft daarin een grote voorliefde voor het fantastische genre. Daarin wisselt ze graag af tussen fantasy, horror en SF – en een mix tussen de genres is haar niet vreemd.

Omstreeks 2014 begon Debby met het deelnemen aan schrijfwedstrijden, wat haar diverse hoge noteringen opleverde. Zo werden haar verhalen meerdere malen genomineerd, o.a. voor de EdgeZero Award. Daarnaast won zij diverse prijzen, waaronder de eerste prijs in de Waterloper Verhalenwedstijd.

Korte tijd daarna vonden haar verhalen het publiek via diverse publicaties. Haar grote trots is haar verhaal Breekbaar, dat als los boekje werd uitgebracht in de Splinters-reeks van Quasis Uitgevers.

Daarnaast zijn er diverse van haar verhalen gepubliceerd in Ganymedes, Tjonge en Fantastische Vertellingen, evenals in o.a. Vonk Magazine, HSF en meerdere EdgeZero bundels. Ook heeft ze meegewerkt aan diverse projecten via Uitgeverij Macc.

Buiten het fantastisch genre is Debby actief als schrijfster o.a. thrillers en historische verhalen. Zo verschenen er diverse verhalen van haar hand in de bundel Historische verhalen: korte verhalen uit de vroegmoderne tijd.

In het dagelijks leven werkt Debby als docente Engels in het voortgezet onderwijs. In haar vrije tijd leest ze graag, maar ze is ook vaak in het bos te vinden met haar honden – dat is immers haar favoriete plek om in alle rust te brainstormen over nieuwe verhalen.

publicaties (bij de Stichting Fantastische Vertellingen)

2022
Bitterzoet (kort verhaal) in Ganymedes-22 (augustus 2022)
Papa de astronaut in Fantastische Vertellingen-62 (juni 2022)
2021
een boekbespreking in Fantastische Vertellingen-57 (maart 2021)
2020
Dank de dode (kort verhaal) in Ganymedes-20 (augustus 2020)
2018
Transformatie (kort verhaal) in Ganymedes-18 (augustus 2018)
2017
Tegenpolen (kort verhaal) in Fantastische Vertellingen-43 (september 2017)
Zelfreflectie (kort verhaal) in Tjonge-11 (juni 2017)