Fantasticon-IV

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
officieel Fantasticon-IV logo (ill. Fred Hemmes)

De Fantasticon-IV was de vierde conventie, van de Stichting Fantastische Vertellingen, in een bescheiden reeks van allerlei plaatsgrijpende evenementen.

Op zaterdag 2 september 2023, vanaf 09:30 uur greep de bijeenkomst tot ±17:00 uur om zich heem, in het Wijkcentrum Linquenda in Nieuw Vennep, dezelfde plaats waar op dat moment organisator Remco Meisner (1959) woont.

Het materiaal waarmee e.e.a. in bevriende periodieken en in het eigen blad is aangekondigd, zoals bijvoorbeeld het nevenstaande officiële logo, is vervaardigd door Fred Hemmes.

Tijdens de Fantasticon-IV werd voorzien in een art show van Nederlandstalige kunstenaars, presenteerden kleine uitgevers hun materiaal, vonden lezingen en paneldiscussies plaats, is Koffieklets georganiseerd en was er uiteraard gelegenheid om onder gelijkgestemden meningen en zienswijzen uit te wisselen. Het nieuwe jaarboek Ganymedes-23 wordt er gepresenteerd tijdens een Terdoopbestelling en de Bemoste Beeld-prijs werd uitgereikt aan Jos Lexmond voor zijn jarenlange inspanning om fantastische literatuur toegankelijk te maken via fandata.

Tijdens de permanente artshow was materiaal te zien van van onder meer Fred Hemmes, Marcel Ozymantra, Peter Erhardt, Tais Teng en Gidion van de Swaluw.

Eregasten op deze dag waren: Gert-Jan van den BemdJaap Boekestein – Miriam Borgermans – Marjan Brouwers – Mariëlle Douma & Marcel van der Sleen – Guido EekhautAndré FrankJohan Klein HaneveldGerold H. KortRoderick LeeuwenhartPaul van Leeuwenkamp – Krista Noor – Marcel OzymantraIsabelle PlomteuxJasper Polane – Danique van der Rijt-de Ridder – Frank RogerHervé SuysTais TengCharles van Wettum