Ganymedes-12

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Stichting Fantastische Vertellingen brengt sinds 2012 het jaarboek Ganymedes uit. Het jaarboek wordt normaalgesproken samengesteld door Paul van Leeuwenkamp en Remco Meisner op basis van de regelgeving die te vinden is op https://www.ganymedes.net. Deze twaalfde editie vormt hierop een uitzondering, omdat de samenstelling daarvan geschiedde door Remco Meisner.

omslag Ganymedes-12

In deze speciale editie van het jaarboek, die werd uitgebracht in 2019 als deeltje 53 in de Rare Boekjes-reeks en die is aangeduid als een speciale eerbetoon-editie, waarin terug wordt gekeken naar de mede via Ganymedes ‘gekatapulteerde’, oorspronkelijk Nederlandstalige schrijvers van fantastische literatuur, is het volgende opgenomen:

In de pocket is van elke Gepubliceerde een biografie en afbeelding opgenomen en bovendien zijn er beschrijvingen toegevoegd over de levenswandel van de in dit speciale jaarboek geëerde auteurs-van-destijds.

Het omslagontwerp is gemaakt door Ingrid Heit op basis van fotomateriaal uit de nalatenschap van Vincent van der Linden en de redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.


Ganymedes-12; 2019; ISBN 978-90-78499-47-3; Rare Boekjes-reeks-53; 231 blz.; samenstelling Remco Meisner; omslagontwerp Ingrid Heit; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; pocketboek