Het ruimteschip van de paus

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in 2007 als onderdeel van haar Rare Boekjes-reeks (nummer 20) de novelle Het ruimteschip van de paus uit, geschreven door Erik Biekens en Dirk Biekens en geïllustreerd door Fred Hemmes.

cover van Het ruimteschip van de paus
Erik Biekens en Dirk Biekens zijn niet de eerste de beste auteurs. Hun verhalen prijkten in talloze tijdschriften, waaronder SF-Gids en Fantastische Vertellingen.
Een paus is beslist ook niet zomaar iemand. Als voltijd vrijwillig religieus activist kan ik daarover meepraten.
Nieuwe planeten ontdekt men slechts zo nu en dan. De eenvoudig traceerbare exemplaren zijn uiteraard allang ontdekt en benoemd. Dus mag het, wanneer zich een nieuwkomer aandient, gerust als wereldnieuws beschouwd worden.
Verder dan de maan is de moderne mens nog niet gereisd. Een dergelijke afstand zal niet snel opnieuw door mensen worden afgelegd. Een vele malen grotere afstand, zoals bijvoorbeeld tussen aarde en de planeet Alean, ligt hoogstens in onze verre toekomst in 't verschiet. Een waarachtig fantastisch onderwerp, derhalve!
In deze prachtige novelle, die voorzien is van adembenemend fraaie illustraties van de hand van Fred Hemmes, komen alle bovengenoemde factoren bijeen.
Maar daarnaast speelt in het verhaal ook de ontwikkeling van de relaties tussen de hoofdpersonen temidden van een voortdurend veranderende en bedreigende omgeving een belangrijke rol.

Het pocketboek is voorzien van een geïllustreerde biografie en bibliografie van zowel Erik Biekens en Dirk Biekens als ook van Fred Hemmes.

Het omslagontwerp is gemaakt door Ingrid Heit op basis van een illustratie van Bauke Muntz. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.


Het ruimteschip van de paus; Erik Biekens en Dirk Biekens; april 2007; ISBN 978-90-78499-03-6; 125 blz.; omslagillustratie Bauke Muntz; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; pocketboek