Het tweede labyrinth van Knossos

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
cover van Het tweede labyrinth van Knossos

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in juni 2021 als onderdeel van haar Rare Boekjes-reeks (deeltje 57) de novelle Het tweede labyrinth van Knossos uit, geschreven door Max Moragie.

Mei 1941: Duitse parachutisten landen op Kreta, in een poging de hele Middellandse Zee onder heerschappij van het hakenkruis te brengen. Een Britse archeoloog en zijn Griekse minnares binden de strijd aan, samen met Kretenzische boeren, vanuit een eeuwenoude villa op een heuvel. Het glazen oog van de archeoloog ziet en opent de deur naar een mythisch verleden. De minotaurus, ooit opgesloten door de legendarische koning Minos, zal een beslissende rol spelen in het gevecht tussen aanvallers en verdedigers. Is hij werkelijk het monster uit de legende of een projectie van onze eigen donkerste angsten en verlangens?

Het pocketboek is voorzien van vijf kleurenillustraties van de hand van Ingrid Heit en een portrettekening van haar, gemaakt door Bauke Muntz, alsmede de biografieën van zowel Max Moragie als Ingrid Heit.

Het omslagontwerp en de omslagillustratie zijn gemaakt door Ingrid Heit. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.


Het tweede labyrinth van Knossos; Max Moragie; juni 2021; omslagillustratie Ingrid Heit; Rare Boekjes-reeks-57; ISBN 978-90-78499-53-4; 90 blz.; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; pocketboek