Het veulen

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in 2013 als onderdeel van haar Rare Boekjes-reeks (nummer 30) de novelle Het veulen uit, van de hand van Vincent van der Linden.

cover van Het veulen

Omdat de voorraad in 2021 uitgeput raakte, is het boek in dat jaar opnieuw opgemaakt en herdrukt.

Deze novelle is de laatste die Vincent van der Linden schreef. Hij liet zich door de heruitgaves van zijn boeken in het laatste jaar van zijn leven aanmoedigen tot het schrijven van dit nieuwe werk. Met dit boek is opnieuw onomstotelijk aangetoond hoe terecht het is dat hij de Reinaert-prijs, de Bemoste Beeld-prijs en de King Kong Award won.

Het pocketboek is voorzien van een geïllustreerde biografie, geschreven door Jeroen Kuypers. Daarnaast voorzag de auteur zelf in een Dramatis Personae en zijn eigen, gedetailleerde en volledige bibliografie.

De omslagillustratie en het daarop gebaseerde omslagontwerp is gemaakt door Ingrid Heit. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.


Het veulen; door Vincent van der Linden; omslagillustratie Ingrid Heit; maart 2013 (1e druk) en 2021 (2e druk); ISBN 978-90-78499-15-2; Rare Boekjes-reeks-30; 196 blz.; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; pocketboek