Johannes 14:6

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in maart 2015 als onderdeel van haar Rare Boekjes-reeks (deeltje 40) de novelle Johannes 14:6 uit, geschreven door Nienke Pool en van illustraties voorzien door Gidion van de Swaluw.

cover van Johannes 14:6
Joh 14:6 – “Ik ben het Licht, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Moeder dan door mij.”
Na 25 jaar heeft de schrijfster haar eindscriptie, Martelaressen in de Vroeg Christelijke Kerk, in proza omgezet. Al ver voordat de lectoren van de Universiteiten van Nijmegen en Lancaster eraan toe waren om Feministische theorieën in de geschiedwetenschappen te implementeren, bekeek Pool de historie vanuit een verrassend oogpunt. Ook in de fictieve versie is niets op wat het lijkt. De illustraties van Gidion van de Swaluw sluiten daar naadloos op aan.

Het pocketboek is voorzien van illustraties van de hand van Gidion van de Swaluw en een geïllustreerde biblio- en biografie van Nienke Pool. Daarnaast is er een geïllustreerde biografie van Gidion van de Swaluw in opgenomen.

Het omslagontwerp is, gebaseerd op de omslagillustratie van Gidion van de Swaluw, gemaakt door Ingrid Heit. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.


Johannes 14:6; Nienke Pool en Gidion van de Swaluw; maart 2015; omslagillustratie Gidion van de Swaluw; Rare Boekjes-reeks-40; ISBN 978-90-78499-27-5; 77 blz.; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; pocketboek