Rare Dingetjes-reeks

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Rare Dingetjes-reeks ging in 2014 van start met 25 Fantastische Valuta van Bauke Muntz.

Rare Dingetjes-reeks logo

Dit vanwege het vijfentwintigjarige bestaan van de stichting en het tijdschrift, hetgeen Bauke inspireerde tot het spontaan schetsen van een Nederlandsche Bank (een zitbankje) op een waarheidsgetrouw bankbiljet, waarop daarnaast de handtekeningen van diverse belangwekkende fantasten van dat afgelopen tijdperk, namelijk Paul Harland en Jeroen Kuypers uit de aard der zaak niet mochten ontbreken.

In de Rare Dingetjes-reeks worden sinds 2004 op onregelmatige basis "objecten" uitgebracht door de Stichting Fantastische Vertellingen. De reeks beoogt de oorspronkelijk Nederlandstalige objecten op de kaart te zetten en natuurlijk ook, net zoals de overige publicaties van de Stichting Fantastische Vertellingen om te voorzien in een springplank voor nieuw of miskend, oorspronkelijk Nederlandstalig talent op het gebied van fantastische literatuur en kunst. Dit gebeurt door de creativiteit te stimuleren en de geesten maximaal te verruimen. Extremen worden daarbij niet geschuwd.

De Rare Dingetjes-reeks kan, omdat er nog altijd meer dromen dan middelen beschikbaar zijn, slechts in beperkte mate tot expressie komen. Desondanks is er een leuke serie aan objecten in ondergebracht. We hebben daarbij dankbaar gebruik gemaakt van het door Bauke Muntz ontworpen logo voor de reeks, waarop eigenaardige kriebelpootjes, eindigend in een soort toetertje of stofzuigermond, weergeven dat de reeks louter om vreemde objecten handelt.

In de Rare Dingetjes-reeks (RD) zijn, sinds de start in 2014, door de Stichting Fantastische Vertellingen de volgende fantastische objecten uitgebracht: