Rik Raven

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rik Raven

Rik Raven is schrijver.

over Rik Raven

Rik Raven is geboren in 1966, de roerige jaren zestig, in Eersel. Inmiddels woont ze in het zinderende zuidelijke Reusel. Zoals het iedere schrijver betaamt schreef ze in haar jeugd en puilde haar hoofd uit van ideeën, maar een ongeval op haar zeventiende met nah tot gevolg maakte daar een einde aan.

In de jaren waarin ze opkrabbelde, werkte ze jaren als medewerkster in een bibliotheek. Ze had kortdurende administratieve baantjes in de informatica, in een ziekenhuis, bij de gemeente en werkte als gediplomeerd dierenartsassistente bij een dierenarts en in een dierenwinkel. Het duurde twintig jaar voordat ze dat ene boek las dat voor een openbaring heeft gezorgd. Met als gevolg dat er echte ideeën aanklopten. Hoewel het vuur terug is, blijft de inspiratie voorzichtig en terughoudend en allesbehalve ruimhartig.

Maar zo nu en dan komen er wat publicaties de wereld in: bij de Stichting Fantastische Vertellingen publiceerde ze het korte verhaal Niemand weet, Niemand weet in 2017 in de Rare Boekjes-reeks (in de bundel Tenenkrommende verhalen) en het korte verhaal De blinde hoek in Ganymedes-16.

Buiten dit schrijft ze magisch realistische thrillers, blogs, gedichten en korte verhalen. Ze heeft een herkenbare stijl, vaak met de thema’s verwerking en confrontatie.

publicaties (bij de Stichting Fantastische Vertellingen)

2016
De blinde hoek (kort verhaal) in Ganymedes-16 (augustus 2016)