Tigonius

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in 2020 als onderdeel van haar Rare Boekjes-reeks (nummer 55) de novelle Tigonius uit, geschreven door Jan J.B. Kuipers en Gert P. Kuipers.

cover van Tigonius
In deze novelle draait het om een mislukte schepper en diens mislukte schepping, want deze voldoet immers niet aan het vantevoren afgesproken doel. Iemand met de naam Meetrecht en een rivaal die zich Salpetrus Satinski noemt: het zijn de ingrediënten van dit vroeggeboren samenwerkingsverband tussen de gebroeders Kuipers. Het is aan de Heer God Meetrecht er tijdig voor te zorgen dat diens mens zichzelf bewijst. Het is dat, of sector QZ-744-2 zal Hem ontnomen worden.

Het pocketboek is voorzien van een geïllustreerde biografie van Gert P. Kuipers en Jan J.B. Kuipers, alsmede een nawoord van hun beider hand.

Het omslagontwerp is gemaakt door Ingrid Heit op basis van een illustratie van Gert-Jan van den Bemd. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.


Tigonius; Jan J.B. Kuipers en Gert P. Kuipers; omslagillustratie Gert-Jan van den Bemd; oktober 2020; Rare Boekjes-reeks-55; ISBN 978-90-78499-50-3; 213 blz.; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; pocketboek