Twee monologen

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in 2011 als onderdeel van haar Rare Boekjes-reeks (nummer 26) het boekje Twee monologen uit, geschreven door Patrick Bernauw.

cover van Twee monologen

Het mooiste meisje van Egypte behandelt schuld en boete, zakendoen versus ethiek, geweten en verlossing. De gekwelde ziel, die zich realiseert dat een misstap zich niet zomaar laat wegpoetsen of vergeten. Daarnaast een ziel uit het verleden, die zich daarenboven ook doet gelden. De tweede monoloog, De naam is Hanussen, Erik Jan, begint als een detective. Al snel ontpopt het zich als een oorlogshistorie rondom een artiest, een goochelaar van Joodse komaf, die de verkeerde vrienden koos. Onze Vlaamse Primitief heeft zich met dit werk opnieuw een woordengoochelaar en stemmingsmaker betoond.

Het pocketboek is voorzien van een geïllustreerde biografie van Patrick Bernauw.

Het omslagontwerp is gemaakt door Ingrid Heit op basis een door haarzelf vervaardigde illustratie. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.


Twee monologen; Patrick Bernauw; omslagillustratie Ingrid Heit; juni 2011; Rare Boekjes-reeks-26; ISBN 978-90-78499-10-7; 66 blz.; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; pocketboek