Verschrikking uit het verleden

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in april 2014 als onderdeel van haar Rare Boekjes-reeks (nummer 36) de kasteelroman Verschrikking uit het verleden geschreven door Julien C. Raasveld uit.

cover van Verschrikking uit het verleden
Julien Charles Raasveld (1944-2013) was een amicale Antwerpse duizendpoot, die in zijn leven minstens één vrachtwagen vol verhalen produceerde ten behoeve van een grote schare liefhebbers. Omdat hij niet te benauwd was zo nu en dan een uitstapje te maken, produceerde hij deze kasteelroman – doorspekt met wat we gerust Raasveldiaanse karakteristieken mogen noemen: de zinderende erotische spanning tussen man en vrouw, een boze ondode, ruige landschappen en als toefje slagroom daarbovenop een 'plezant' einde!
Dit boekje is door Eddy C. Bertin, zelf afkomstig uit de generatie die ook Julien voortbracht, voorzien van een oprecht en waarheidsgetrouw resumé van het bewogen leven van de auteur.

Het pocketboek is voorzien van een geïllustreerde biografie en bibliografie van zowel auteur Julien C. Raasveld als illustrator Bauke Muntz (Eduard & Eva).

Het omslagontwerp is gemaakt door Ingrid Heit op basis van een illustratie van Bauke Muntz. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.

Verschrikking uit het verleden; 2014; ISBN 978-90-78499-23-7; 135 blz.; Julien C. Raasveld; omslagillustratie Bauke Muntz (Eduard & Eva); uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; pocketboek