Wachten in Budapest

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
cover van Wachten in Budapest

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in mei 2024 als onderdeel van haar Rare Boekjes-reeks (nummer 66) de novelle Wachten in Budapest uit, geschreven door Guido Eekhaut en van zowel een omslagillustratie als meerdere binnenillustraties voorzien door Gert-Jan van den Bemd.

Benedikt vertrekt, op de vlucht voor zijn uitgestippelde, rijke leventje naar Budapest. Daar komt het tot een wending, wanneer hij zich in die stad besluit te verdiepen. Wat blijft is de dodelijke epidemie, die het voortbestaan van de mensheid bedreigt.

Het pocketboek is voorzien van een geïllustreerde biografie van Guido Eekhaut en Gert-Jan van den Bemd. Wachten in Budapest is door Guido al rond 1983 geschreven, maar het raakte vergeten, omdat het onbedoeld onderin in een onopgemerkte lade terecht kwam. Daaruit werd het in 2024 opgevist en herontdekt. En het is nu dus gelukkig alsnog uitgegeven!

Het omslagontwerp is gemaakt door Ingrid Heit op basis van een illustratie van Gert-Jan van den Bemd. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.


Wachten in Budapest; Guido Eekhaut; mei 2024; omslag- en binnenillustraties van Gert-Jan van den Bemd; omslagontwerp Ingrid Heit; Rare Boekjes-reeks-66; ISBN 978-90-78499-66-4; 88 blz.; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; pocketboek