De barbecue

Uit Fantastische Vertellingen
Versie door Remcomeisner (overleg | bijdragen) op 1 apr 2021 om 19:55
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in 2011 als onderdeel van haar Rare Boekjes-reeks (nummer 27) de novelle De barbecue uit, van de hand van Vincent van der Linden.

cover van De barbecue

Omdat de voorraad in 2021 uitgeput raakte, is het boek in dat jaar opnieuw opgemaakt en herdrukt.

Met De barbecue schreef Vincent van der Linden een hedendaagse variant op het Faust-thema, een roman vol dubbele bodems, met knipogen naar het horrorgenre en diepere inzichten in het grenzeloze menselijk vermogen tot bedrog en zelfbedrog. Het antwoord op de vraag waar de Duivel zit moet na lezing van deze roman misschien wel luiden: in het onderbewustzijn van ieder van ons, een mijn vol onontgonnen emoties die evenveel gevaren als beloftes inhouden.

Het pocketboek is voorzien van een geïllustreerde biografie, geschreven door Jeroen Kuypers. Daarnaast voorzag de auteur zelf in zijn eigen, gedetailleerde en volledige bibliografie.

De omslagillustratie en het daarop gebaseerde omslagontwerp is gemaakt door Ingrid Heit. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.


De barbecue; door Vincent van der Linden; omslagillustratie Ingrid Heit; juni 2011 (1e druk) en maart 2021 (2e druk); ISBN 978-90-78499-11-4; Rare Boekjes-reeks-27; 196 blz.; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; pocketboek