Joost Uitdehaag

Uit Fantastische Vertellingen
Versie door Remcomeisner (overleg | bijdragen) op 19 jul 2021 om 21:16
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Joost Uitdehaag

Joost Uitdehaag is schrijver.

over Joost Uitdehaag

Joost Uitdehaag is onderzoeker en schrijver. Hij studeerde in Wageningen, promoveerde aan de universiteit van Groningen, was twee jaar onderzoeker aan de universiteit van Oxford en werkt sindsdien bij biotechbedrijven. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

In 1995 begon hij serieus met schrijven om ruimte te geven aan de wervels in zijn hoofd. Pas in 2009 verschenen zijn eerste korte verhalen, in 2015 en 2016 gevolgd door een fantasytweeluik en in 2020 door een biomedische roman over de farmaceutische wereld.

Zijn fantasywerk concentreert zich op epische, low-fantasy verhalen waarin zijn karakters thema’s zoals vriendschap, liefde, trouw en zelfopoffering op het scherpst van de snede voorgeschoteld krijgen. In zijn science fiction verhalen gebruikt hij technische ontwikkelingen zoals artificial intelligence en CRISPR DNA technologie om diezelfde thema’s vanuit een nieuwe hoek te beschouwen.

In het algemeen is hij eigenlijk gewoon heel geïnteresseerd in waarom de dingen zijn zoals ze zijn, en lopen zoals ze lopen.

gepubliceerd (bij de Stichting Fantastische Vertellingen)

2020
Uit de aantekeningen van Simon van Bokhoven (kort verhaal) in Ganymedes-20 (augustus 2020)
2019
De begeerten van vreemden (kort verhaal) in Ganymedes-19 (augustus 2019)
2017
Maanvrouw (kort verhaal) in Fantastische Vertellingen-43 (september 2017)