Brieven aan Satan

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
omslag Brieven aan Satan

Deze bundel, uitgebracht in april 1990 als deeltje 10 in de Rare Boekjes-reeks, bevat een verzameling van de betere griezelverhalen die ter redactie voorbij kwamen. De schrijvers voegden (voorzover dat nog nodig was) hun naam toe aan de cohorten van Gepubliceerden.

Satan [Hebreeuws] – Tegenstander; volgens het Oude Testament behoort hij tot de kring der hemelwezens die voor God verschijnen; hij treedt op als aanklager van de mens bij God; in apocriefe boeken treedt de Satan meer op de voorgrond: hij is een engel die wegens hoogmoed uit de hemel is gestoten; hij is nog machtig en blijft zijn heerschappij op aarde uitoefenen; bij het aanbreken van het Duizendjarige Rijk wacht hem echter het eeuwige vuur; in het Nieuwe Testament treedt hij op als de grote tegenstander van God, als degene die het kwaad bewerkt; één der namen voor de duivel.

In de bundel zijn de volgende griezelverhalen opgenomen:

De pocket is voorzien van een omslagontwerp van Bauke Muntz, gebaseerd op een omslagillustratie van Fred Hemmes. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.


Brieven aan Satan - de beste griezelverhalen; april 1990; ISBN 978-90-78499-14-5; Rare Boekjes-reeks-10; 92 blz.; samenstelling Remco Meisner; omslagillustratie Fred Hemmes; omslagontwerp Bauke Muntz; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; pocketboek