Commissaris Omer op de circusplaneet

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
omslag Commissaris Omer op de circusplaneet

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in mei 2016 in het kader van de Snuffel-reeks (deeltje 3) en als onderdeel van haar reeks publicaties de fantastische detective Commissaris Omer op de circusplaneet, geschreven door Oxana Langbeen uit.

Commissaris Omer zoekt temidden van de bewoners op Soleil naar de oorzaak van een bizar ongeval met een transportschip. De wetsdienaar maakt kennis met allerlei bijzondere schepselen op deze kleine zogenoemde circusplaneet, waaronder de Mora, zangbomen en alomtegenwoordig loopgras.

Het pocketboek is voorzien van een geïllustreerde biografie van zowel Oxana Langbeen als de kunstenaar Petra de Vries, die voorzag in de omslagillustratie. Het is een hardcover, luxueus uitgevoerd, want met garen gebonden (niet gelijmd) en bovendien voorzien van een leeslint.

Het omslagontwerp is gemaakt door Ingrid Heit op basis van een illustratie van Petra de Vries. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.

Commissaris Omer op de circusplaneet; Oxana Langbeen; mei 2016; Snuffel-reeks-3; ISBN 978-90-78499-36-7; 108 blz.; omslagillustratie van Petra de Vries; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; hardcover, genaaid (niet gelijmd) en voorzien van leeslint