De bleke schaduw van de vrouwe

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in 1990 als onderdeel van haar Rare Boekjes-reeks (nummer 8) de novelle De bleke schaduw van de vrouwe uit, geschreven door Paul Harland en Tais Teng, welke laatste ook in de omslag- en binnenillustraties voorzag.

cover van
De bleke schaduw van de vrouwe

Voor hun boekje Buitendijks in straten van licht ontvingen deze zelfde auteurs (Paul Harland en Tais Teng) in 1990 bij een feestelijke bijeenkomst gezamenlijk van de Stichting Fantastische Vertellingen de Bemoste Beeld-prijs.

Edgar Allen Murphy is de hoofdpersoon van dit fantastische verhaal van Paul Harland & Tais Teng. Zijn leven wordt bepaald door de invloeden van positieve en negatieve getijden. Zo zijn op het ene ogenblik alle gebeurtenissen gunstig voor Murphy, terwijl enige tijd later de ene ramp na de andere zich over hem uitstort. Op zijn pas valt De bleke schaduw van de vrouwe.
Dit originele gegeven, geplaatst binnen een volwaardige, typische ‘Harland & Teng-wereld’, levert een uiterst boeiend beeld op. De menselijke samenleving op z'n kop gezet. Of juist niet? Is het in werkelijkheid niet een parodie op onze maatschappij, een spiegelbeeld waar we geamuseerd naar kijken?
Beide schrijvers publiceerden in bloemlezingen als Ganymedes (uitg. Bruna) en in talloze periodieken.
Paul Harland debuteerde met zijn eerste novelle De val van Nieuw Versailles in de Rare Boekjes-reeks van de Stichting Fantastische Vertellingen.
Tais Teng is behalve auteur een getalenteerd kunstenaar. Hij geniet bekendheid als illustrator van fantastische verhalen. Hij vervaardigde voor deze novelle de omslagtekening en binnenillustraties.

Het omslagontwerp is gemaakt op basis van een illustratie van Tais Teng. Het omslagontwerp, de redactie en opmaak van het binnenwerk zijn van de hand van Remco Meisner.


De bleke schaduw van de vrouwe; Paul Harland & Tais Teng; Rare Boekjes-reeks-8; 1990; ISBN 90-70808-11-0; 30 blz.; omslag- en binnenillustraties Tais Teng; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; pocketboek