De huilende postbode

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in 2013 als onderdeel van haar Rare Boekjes-reeks (nummer 32) de autobiografische roman De huilende postbode – 14 maanden bij de post uit, geschreven door Paul Minkjan en geïllustreerd door Ria Volk.

cover van De huilende postbode
Sommige verhalen uit de actuele werkelijkheid zijn zó fantastisch, dat je het risico loopt alleen maar ongeloof tegen te komen zodra je ze opschrijft.
Dat geldt zeker ook voor de wederwaardigheden van Paul Minkjan, die in zijn functie van postbezorger in iets meer dan een jaar talloze bizarre, komische of ronduit onvoorstelbare (maar wel waarachtig gebeurde!) situaties meemaakte. Hij beschrijft ze in dit boek, waarbij hij Ria Volk vroeg ze te voorzien van illustraties.
Zo is er de bejaarde collega-bezorger, die voorovergebogen lopend de poststukken in een rollator meevoert. En de talloze honden, die soms nog erger bijten dan de brievenbussen met een 'knijpklep'. Het baasje zegt dan steevast: ‘Hij doet niets, hoor!’ - maar ondertussen ben je door zo'n beest wel in je been getatoeëerd.
Trouwens: weet ú eigenlijk wel wat het verschil is tussen een postbode en een postbezorger? En ontvangt u ook veelvuldig post met '48 gratis kansen', voorzien van stempels met teksten zoals ‘Een belangrijk bericht voor toekomstige in ontvangst neming’ of met de aansporing ‘Nu Openmaken!’ erop? Uit het nieuwe continent Autsralië?

Het pocketboek is voorzien van een geïllustreerde biografie van Paul Minkjan en Ria Volk.

Het omslagontwerp is gemaakt door Ingrid Heit op basis van haar eigen illustratie. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.


De huilende postbode - 14 maanden bij de post; Paul Minkjan en Ria Volk; juli 2013; ISBN 978-90-78499-19-0; 333 blz.; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; pocketboek