De mens een sprinkhaan

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
cover van De mens een sprinkhaan

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in juni 2021 als onderdeel van haar Rare Boekjes-reeks (deeltje 56) de bundel De mens een sprinkhaan uit, met daarin twee verhalen, geschreven door Johan Klein Haneveld.

Je bent nog maar net onderweg met het consumeren van de beide fantastische verhalen in dit boekje als het gebeurt. De lezer realiseert zich gaandeweg, beter dan voorheen, welke grote gelijkenis er bestaat tussen ons mensenras en het leven dat sprinkhanen of mieren leiden. Wanneer we deze waarheid in het achterhoofd houden en ons inspannen verstandiger te handelen, slagen we er hopelijk in onze planeet en al het moois dat zij te bieden heeft te behouden.

Het pocketboek is voorzien van vijf kleurenillustraties van de hand van Gert-Jan van den Bemd bij het verhaal en de biografieën van zowel Johan Klein Haneveld als Gert-Jan van den Bemd.

Het omslagontwerp is gemaakt door Ingrid Heit, de omslagillustratie is van Gert-Jan van den Bemd. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.


De mens een sprinkhaan; Johan Klein Haneveld; juni 2021; omslagillustratie Gert-Jan van den Bemd; Rare Boekjes-reeks-56; ISBN 978-90-78499-52-7; 74 blz.; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; pocketboek