Fantasticon-I

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fantasticon-I annonce (ill. Fred Hemmes)

De Fantasticon-I was de eerste conventie, die ooit door de Stichting Fantastische Vertellingen werd georganiseerd, in een bescheiden reeks van door deze instelling opgezette evenementen.

Deze greep plaats op zondag 20 december 1981, vanaf 9:15 uur en tot laat in de avond, in het toenmalige gebouw van de HTS Amsterdam, de plek waar op dat moment organisator Remco Meisner (1959) zijn opleiding (Elektrotechniek) nagenoeg voltooid had.

Veel van het materiaal waarmee e.e.a. in bevriende periodieken en in het eigen blad werd aangekondigd, zoals bijvoorbeeld de nevenstaande annonce, werd van afbeeldingen voorzien door Fred Hemmes.

Tijdens de bijeenkomst werden onder meer, op initiatief van Donald Unger, in het filmzaaltje, de films Metropolis van Fritz Lang, Harpya, Solaris en Lord of the flies vertoond.

Daarnaast waren er stands ingericht door boekverzamelaars.

Er was een permanente artshow met originelen van onder meer Fred Hemmes, Ed Frederiks, J.G. Ballard, Lucas Vastenhout en Bauke Muntz.

Eregasten waren Catherine Duval, Julien C. Raasveld, Eddy C. Bertin, Jaap Verduyn, Bob van Laerhoven, Ab Visser en Vincent van der Linden. Van Jaap Verduyn werd diens stemmenspel De huid verkopen opgevoerd.

externe links