Fantastische Vertellingen-22

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht nummer 22 van het tijdschrift Fantastische Vertellingen uit in september 1988, als onderdeel van jaargang 9.

omslag Fantastische Vertellingen 22
In dit nummer van Fantastische Vertellingen opnieuw volop variatie. Zo is er het meeslepende fantastische verhaal van Patrick Bernauw, rond het thema van de 'femme fatale'. Voorts de beschrijving van een ongebruikelijk bedavontuur, door Dirk & Karel Biddeloo. Een ander avontuur, getint door couleur locale, overkomt Ubbo-Derk Hakholt in het verre Marakech. Alsof dat nog niet genoeg is, bevat dit periodiek bovendien korte verhalen van Anton de Joode, Gilbert Baars en 'anarcho-schrijver' Ulrich Bouchard.
In Fantastische Vertellingen uiteraard meer dan uitsluitend proza: Het interview door Jeroen Kuypers met niemand minder dan Bert Jansen, exklusief voor dit blad, is beslist de moeite waard. Het artikel van deze jonge historicus over enkele pockets uit de Rare Boekjes-reeks verschaft interessante achtergrondinformatie.
In z'n vaste kolom bemoeit ds. Tom G. Wintner zich verder op geheel eigen wijze met de problemen van jonge meisjes en HAVO-leerlingen. Zoals gebruikelijk worden de nieuwste boeken besproken en maken enkele lezers dankbaar gebruik van het podium, dat de brievenrubriek biedt. De cartoons van Bauke Muntz genieten inmiddels bekendheid en voorzien Fantastische Vertellingen van 'n vrolijke noot.

In dit nummer van het tijdschrift Fantastische Vertellingen, met een dikte van 80 pagina's op A5-formaat is het volgende opgenomen:

En erin staan daarnaast illustraties van de hand van:

Het omslagontwerp is op basis van zijn eigen omslagillustratie gemaakt door Bauke Muntz en de opmaak is vervaardigd door Remco Meisner.


Fantastische Vertellingen-22; jaargang 9; september 1988; ISSN 0167-8132; 80 blz.; samenstelling Remco Meisner; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; A5-formaat