De vrouw met de kalasjnikov

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in november 2017 als onderdeel van haar Rare Boekjes-reeks (deeltje 47) de novelle De vrouw met de kalasjnikov uit, geschreven door Reinold Widemann.

cover van De vrouw met de kalasjnikov
Een vrouw met een kalasjnikov houdt zich doodgemoedereerd op in een alleszins fantastisch landschap. Gaandeweg wordt de ene mysterieuze laag na de andere blootgelegd. Gaat het daarbij om de feiten of vooraleerst om de fascinatie voor het betoog? Laat deze geschiedenis zich accuraat in modellen vangen? Of ontglippen de gebeurtenissen ons telkens opnieuw en maken zij plaats voor een enigszins bizar, romantisch mysterie?

Het pocketboek is voorzien van een geïllustreerde biografie van Reinold Widemann.

Het omslagontwerp is gebaseerd op een illustratie van Gert-Jan van den Bemd gemaakt door Ingrid Heit. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.


De vrouw met de kalasjnikov; Reinold Widemann; november 2017; omslagillustratie Gert-Jan van den Bemd; Rare Boekjes-reeks-47; ISBN 978-90-78499-41-1; 237 blz.; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; pocketboek