Fantastische Verbeeldingen-1

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in 1990 (herdrukt in september 2015) het eerste stripalbum Fantastische Verbeeldingen-1 uit. Het is samengesteld door Bauke Muntz en beoogt een springplank te bieden aan oorspronkelijk Nederlandstalige striptekenaars.

omslag Fantastische Verbeeldingen-1

Dit stripalbum, uitgebracht als deeltje 44a, waarbij de toevoeging "a" het gevolg is van het feit dat bij de registratie van het ISBN-nummer destijds de fout is gemaakt hetzelfde nummer voor dit stripalbum te gebruiken als voor een jaarboek, in de Rare Boekjes-reeks, biedt een publicatiekans aan deze striptekenaars en biedt daartoe naast wat bekendere namen, die als "motor" fungeren, ook een reeks aan minder bekende kunstenaars. Natuurlijk met de intentie om deze namen uiteindelijk toe te voegen aan de cohorten van Gepubliceerden.

In het album zijn de volgende stripverhalen opgenomen:

  • Redding uit het schimmenrijk - uit de archieven van het Tijdgenootschap – volledige strip van Bauke Muntz
  • De vierde halsband van Cerberus – volledige strip van Reinier Kahle
  • De schat van de inpikkers – volledige strip van Tais Teng
  • Osquar in Chiquitia – volledige strip van Telganger
  • Lenore – volledige strip van Ben van den Outenaar
  • Gevaar uit de ruimte - Danger from Space – volledige strip van Fred Hemmes

In het album zijn verscheidene foto's geplaatst van elk der striptekenaars, met daarbij een uitgebreide persoonlijke biografie.

Het omslagontwerp is gemaakt door Bauke Muntz op basis van zijn eigen werk. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.


Fantastische Verbeeldingen-1; 1990, herdrukt september 2015; ISBN 978-90-78499-31-2; Rare Boekjes-reeks-44a; 47 blz.; samenstelling Bauke Muntz; omslagillustratie Bauke Muntz; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; comicbook