Fantastische Verbeeldingen-2

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in september 2015 het tweede stripalbum Fantastische Verbeeldingen-1 uit. Het is samengesteld door Gidion van de Swaluw en Remco Meisner en beoogt een springplank te bieden aan oorspronkelijk Nederlandstalige striptekenaars.

omslag Fantastische Verbeeldingen-2

Dit stripalbum, uitgebracht als deeltje 43 in de Rare Boekjes-reeks, biedt een publicatiekans aan deze striptekenaars en biedt daartoe naast wat bekendere namen, die als "motor" fungeren, ook een reeks aan minder bekende kunstenaars. Natuurlijk met de intentie om deze namen uiteindelijk toe te voegen aan de cohorten van Gepubliceerden.

In het album zijn de volgende stripverhalen opgenomen:

In het album is van elk der striptekenaars een geïllustreerde biografie opgenomen.

Het omslagontwerp is gemaakt door Ingrid Heit en Bauke Muntz, op basis van het erin opgenomen stripmateriaal. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.


Fantastische Verbeeldingen-2; september 2015; ISBN 978-90-78499-30-5; Rare Boekjes-reeks-43; 100 blz.; samenstelling Gidion van de Swaluw en Remco Meisner; omslagontwerp Ingrid Heit en Bauke Muntz; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; comicbook