Graforismen

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in 2015 als onderdeel van haar Rare Boekjes-reeks (nummer 41) de grafische aforismen Graforismen uit, van de hand van Frank Roger.

cover van Graforismen
Het lijkt een goed bewaard geheim dat de schrijver en Bemoste Beeld-prijswinnaar Frank Roger ook als graficus heel verdienstelijk werk voortbrengt, waarbij hij puntige en snedige fraseringen combineert met collages. Daarvan is deze publicatie een uitvloeisel: de gecombineerde genadeloze ontleding van feiten in de aforismevorm met grafisch werk. Daarbij past uit de aard der zaak slechts de titel Graforismen.
...Frank Roger is een fenomeen. Hij streeft ernaar, zo lijkt het, om met zijn verhalen in zoveel mogelijk verschillende talen en in een grote variëteit van landen gepubliceerd te worden. Daarin slaagt hij wonderwel: het lijkt soms wel alsof er geen week voorbijgaat of ik lees dat er weer ergens iets van zijn hand in het Bretoens, Mandarijn of Volapük is uitgebracht.

Het pocketboek is voorzien van een geïllustreerde biografie en bibliografie van Frank Roger.

Het omslagontwerp is gemaakt door Ingrid Heit op basis van een door haarzelf vervaardigde illustratie. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.


Graforismen; Frank Roger; 2007; ISBN 978-90-78499-28-2; 119 blz.; omslagillustratie Ingrid Heit; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; paperback