Robin Langerak

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Robin Langerak

Robin Langerak is schrijver.

over Robin Langerak

Robin Langerak (*1978) is in het dagelijks leven universitair docent. Hij promoveerde in 2008 aan de Technische Universiteit van Delft in de toegepaste wiskunde en dat was het startschot voor een succesvolle onderzoekscarrière die voortijdig eindigde in de liefde voor onderwijs.

Van kleins af aan schrijft Robin sciencefiction en fantasy, aanvankelijk alleen in het Engels maar op verzoek van vrienden, familie en kennissen sinds 2015 ook in het Nederlands. Hij schrijft voornamelijk korte verhalen, maar heeft ook enkele manuscripten ter lengte van een boek die op de plank liggen te rijpen. Zijn voorbeelden zijn Steven Erikson en China Mieville, maar hij is ook een groot bewonderaar van het magisch realisme van Haruki Murakami en (op zijn tijd) een klassieker zoals Philip K. Dick.

Robins verhalen kenmerken zich door een bewust vermijden van clichés zoals elfjes en tovenaars en door de melancholische ondertoon van hoofdpersonen die geconfronteerd worden met hun onvermijdelijke lot of daar zelfs zelf voor kiezen.

publicaties (bij de Stichting Fantastische Vertellingen)

2022
Voorkennis (kort verhaal) in Fantastische Vertellingen-61 (maart 2022)
2018
Eendagskind (kort verhaal) in Ganymedes-18 (augustus 2018)