Doornroosjes wraak

Uit fwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
omslag Doornroosjes wraak

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in maart 2021 in het kader van de Snuffel-reeks (deeltje 7) en als onderdeel van haar reeks publicaties de fantastische detective Doornroosjes wraak, geschreven door Guido Eekhaut uit.

In deze fantastische detective rekt Guido Eekhaut het beginsel van het klassieke sprookje op. Hij doet dat door maximaal in te zetten op de eruit voortvloeiende en in eerdere versies weggelaten consequenties van hetgeen Doornroosje overkwam en de rol die de vader van haar kinderen uiteindelijk opeist. Het is de ontsteker van dit brisante verhaal.

Het sprookje van de gebroeders Grim wordt hier voortgezet: wat gebeurde er tijdens en nadat het arme meisje wakkergekust werd? Hoe staan de zaken er heden voor? – En nog zo het een en ander. Het past in het voornemen van Guido Eekhaut om de klassieke sprookjes, die de meesten van ons maar al te goed zullen kennen, te gebruiken als voedingsbodem voor een vervolg van zo mogelijk nog fantastischer aard.

Het pocketboek is voorzien van een geïllustreerde biografie van zowel Guido Eekhaut als van de omslagillustrator Petra de Vries. Het is een hardcover, luxueus uitgevoerd, want met garen gebonden (niet gelijmd) en bovendien voorzien van een leeslint.

Het omslagontwerp is gemaakt door Ingrid Heit op basis van een illustratie van Petra de Vries. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.

Doornroosjes wraak; Guido Eekhaut; maart 2021; Snuffel-reeks-7; ISBN 978-90-78499-51-0; 103 blz.; omslagillustratie van Petra de Vries; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; hardcover, genaaid (niet gelijmd) en voorzien van leeslint