Roerdroomdonderland

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
CD doosje, voorzijde

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in 2007 als allereerste onderdeel van haar Rare Praatjes-reeks (deeltje RPR-0) de audioregistratie Roerdroomdonderland uit, het resultaat van noeste arbeid van de hand van Frank Antonie van Alphen.

Frank Antonie van Alphen is een schipperskind. Van huis uit schilder, maar ook anderzins rijkelijk voorzien van talenten (schrijft, musiceert) besloot hij zijn basis breed te combineren op deze CD.
Frank Antonie beschrijft zijn kindertijd, zijn eerste liefde en zomeer vanuit het perspectief dat bij de unieke, landrotten onbekende, omgeving hoort. Maar dat doet hij op geheel unieke wijze: Hij zingt en drumt (als lid van Mummy’s a Tree) voor ons zijn pennevruchten. Het resultaat is een hartverwarmende sfeertekening, een belevenis waarin de muze in veel van haar vormen zichtbaar wordt en wijsheden debiteert (Je moet niet denken, dat moet je aan een paard overlaten – die heeft een groter hoofd dan jij...). Dit is de eerste uitgave van de Stichting Fantastische Vertellingen in het kader van haar Rare Praatjes-reeks.
Het boekje bij de CD is gebaseerd op een kindertekening van deze artiest. Opnieuw een ontwapenende ontboezeming.

Geluid en eindmontage door Remco Meisner.


Roerdroomdonderland; Frank Antonie van Alphen; 2007; illustraties van de auteur; Rare Praatjes-reeks-0; CD; 11 tracks, in totaal ±25min.; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; eindmontage Remco Meisner