Weivretni Paul van Leeuwenkamp

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
DVD: Weivretni Paul van Leeuwenkamp

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in 2013 als onderdeel van haar Rare Praatjes-reeks (deeltje RPR-3) de documentaire Weivretni Paul van Leeuwenkamp uit, een interview met Paul van Leeuwenkamp, in diens woonhuis te Utrecht voor de camera afgenomen door Jeroen Kuypers.

Paul van Leeuwenkamp, winnaar van de Bemoste Beeld-prijs 2013, noemt zichzelf een verhalenverteller. Als jochie werd hij op de middelbare school bij de leraar Nederlands ontboden, die hem op barse toon vroeg uit welk boek hij zijn opstel had overgeschreven. Hij doet daarover zelf nogal laconiek en bescheiden.
Al in de eerste jaren was Paul erbij met publicaties in onder meer Appel, De Blauwe Koriander, Fantastische Vertellingen en talloze andere tijdschriften.
Zijn werk prijkt in veel bloemlezingen, bundels en het is zelfs in het Utrechtse Griftpark in messing vereeuwigd terug te vinden op een plek waar de bezoekers zich verpozen en ervan genieten.
Tot op heden staat Paul middenin de literatuur en poëzie in het algemeen en hij blijft zich, ook na al die jaren, onafgebroken inspannen om zijn visie op deze materie voor het voetlicht te brengen.

Paul won prijzen, publiceerde talloze boeken en is geplaatst in een grote verscheidenheid van periodieken. Een toegankelijke man en een begaafd auteur, dichter en recensent.

De DVD is voorzien van een kleurenillustratie en het ontwerp van het doosje zijn gemaakt door Ingrid Heit en Bauke Muntz. Er is ook een trailer in te zien op YouTube.

Camerawerk, geluid, samenstelling van de Nederlandse, Engelse en Britaki ondertiteling, alsmede de eindmontage, is gerealiseerd door Remco Meisner.


Weivretni Paul van Leeuwenkamp; Jeroen Kuypers; 2013; illustraties van Ingrid Heit en Bauke Muntz; Rare Praatjes-reeks-3; beeldverhouding 16:9; ondertiteling Nederlands, Engels en Britaki; Nederlands gesproken; dolby geluid; ca. 65min.; extra’s; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; tekst binnenboekje Jeroen Kuypers; camera en eindmontage Remco Meisner