Verboden Boekjes-reeks

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Verboden Boekjes-reeks ging van start met Monsterz! van Gidion van de Swaluw en Remco Meisner. Dit speciale boekje bevat van allerlei dat jonge kinderen over veel aan het twijfelen zal brengen. Er mag vrijuit in gekrast worden, zelfs met neuspulk. En het is voorzien van een slotje, met een door het kind zelf instelbare cijfercode, opdat ouders en/of voogden dan wel opvoeders geen kennis kunnen nemen van hetgeen het kind met het boekje uitvoert.
logo van de de Verboden Boekjes-reeks

De Verboden Boekjes-reeks wordt sinds 2016 uitgegeven door de Stichting Fantastische Vertellingen. Het is de bedoeling daarmee de jeugd in een zo vroeg mogelijk stadium te confronteren met het feit, dat het leven vol onzekerheid zit. Terwijl volwassenen ten onrecht de schijn ophouden dat zekerheid een feit is en het leven maakbaar. Wat niet netjes is (met neuspulk tekenen) of raar (beschrijven hoe je je vervelende broertje van de trap af wilt duwen) is nu juist wat we middels deze reeks hopen mogelijk te maken.

De reeks kan, omdat er nog altijd meer dromen dan middelen beschikbaar zijn, slechts in beperkte mate tot expressie komen. Hetgeen onder meer blijkt uit het gegeven dat er nog slechts één publicatie het licht zag.

2016
Monsterz! (VB-1) – door Gidion van de Swaluw (tekenwerk) en Remco Meisner (tekst), uitgebracht in maart 2016
↑terug↑