Vrouwenwoorden op schildpadhoorn

Uit Fantastische Vertellingen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
omslag Vrouwenwoorden op schildpadhoorn

De Stichting Fantastische Vertellingen bracht in november 2017 in het kader van de Snuffel-reeks (deeltje 5) en als onderdeel van haar reeks publicaties de fantastische detective Vrouwenwoorden op schildpadhoorn, geschreven door Jaap Boekestein en Tais Teng uit.

Met het uitzicht op de pagodes van Leiden ontcijfert de Eerste Concubine Xi Lia, samen met de student Hemelse Talen Robert Wijsenbroeck, zoon van een dijkbezweerder, een document dat in Vrouwentaal is gesteld. Dezelfde oriëntaalse constellatie is toegepast op het tweede verhaal. Daarin neemt rechter Tie zijn laatste zaak onder handen, waarin de IJzeren Schildpad en niemand minder dan Morgenbloesem belangrijke rollen vervullen.

Het pocketboek is voorzien van een geïllustreerde biografie van zowel Jaap Boekestein als Tais Teng. Het is een hardcover, luxueus uitgevoerd, want met garen gebonden (niet gelijmd) en bovendien voorzien van een leeslint.

Het omslagontwerp is gemaakt door Ingrid Heit op basis van een illustratie van Tais Teng. De redactie en opmaak van het binnenwerk is van de hand van Remco Meisner.

Vrouwenwoorden op schildpadhoorn; Jaap Boekestein en Tais Teng; november 2017; Snuffel-reeks-6; ISBN 978-90-78499-40-4; 108 blz.; omslagillustratie van Tais Teng; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen; hardcover, genaaid (niet gelijmd) en voorzien van leeslint