Stichting Fantastische Vertellingen

Uit Fantastische Vertellingen
Versie door Remcomeisner (overleg | bijdragen) op 7 aug 2023 om 11:48
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Stichting Fantastische Vertellingen is in april 1979 opgericht door Remco Meisner, destijds nog leerling aan een middelbare school en nog altijd de stuwende kracht achter deze non profit-organisatie.

Tjonge-16

De stichting stelt zich ten doel het propageren van oorspronkelijk Nederlandstalige fantastische literatuur en kunst en geeft uitdrukking aan dit streven door onder meer het uitgeven van boeken, tijdschriften, objecten, filmdocumentaires en het toekennen van prijzen.

Van alle publicaties is op deze fwiki een overzicht beschikbaar. Hetzelfde geldt voor een overzicht met daarin alle auteurs en/of kunstenaars. Zelfs aan een overzicht van alle titels van verhalen of objecten wordt ononderbroken gesleuteld.

De stichting ziet zich genoodzaakt drukkers, wederverkopers, leveranciers van kantoorartikelen en dergelijke een vergoeding te verschaffen voor geleverde middelen en diensten, maar voor het overige berusten al haar activiteiten bij onbezoldigde vrijwilligers. Dit impliceert dat geen van de gepubliceerden een vergoeding ontvangt en dat dit ook geldt voor de mensen die helpen met het produceren van het materiaal of het leveren van diensten. Het past in het streven van de stichting om alle geproduceerde materialen aan belangstellenden te verkopen tegen betaling van de kostprijs. Dit impliceert dat de verkoop via boekwinkels e.d. bemoeilijk wordt, omdat aan dergelijke commerciële partijen noodgedwongen geen marge kan worden geboden.


Periodieken, die door de Stichting Fantastische Vertellingen worden en werden uitgegeven:


Reeksen, die door de Stichting Fantastische Vertellingen worden en werden uitgegeven:

Het jaarboek Ganymedes wordt sinds 2012 door de Stichting Fantastische Vertellingen samengesteld en in het kader van haar Rare Boekjes-reeks uitgegeven.

De stripalbums Fantastische Verbeeldingen-1 en Fantastische Verbeeldingen-2 zijn door de Stichting Fantastische Vertellingen tweemaal in het kader van haar Rare Boekjes-reeks uitgegeven.

Evenementen en festiviteiten, die door de Stichting Fantastische Vertellingen werden georganiseerd:

externe links: